Защо медици отказват да се имунизират срещу COVID-19?

Темата коментира общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова
15 дек 2020 11:53, Ния Христова
55
Защо медици отказват да се имунизират срещу COVID-19?
Снимка: БГНЕС
В момента има много лекари, които боледуват, но отказват да се имунизират, тъй като няма достатъчно информация за ваксината. Това според д-р Гергана Николова са основните причини за ниския процент медици, които желаят да се ваксинират срещу коронавируса.
 
"Има страшно много лекари, които боледуват. Мога да кажа, че техният процент е висок. Съсловието пострада много и това е факт", обясни общопрактикуващият лекар в ефира на Нова ТВ.
 
Д-р Николова смята, че пациентът трябва да бъде информиран защо му се поставя ваксината и какво да очаква от нея.
 
"Болшинството от нас, като медицински специалисти, получаваме информация за ваксината от това, което се случва в студиата. Когато сме изправени пред един толкова сериозен проблем и пред отговорно решение - трябва да имаме цялата налична информация, за да я обсъждаме с пациентите", коментира д-р Николова.
Още по темата
 
Тя е на мнение, че приравняването на антигенните тестове към PCR изследванията ще доведе до висока заболеваемост.
 
"Това е нормално. При направени 3000 PCR изследвания имаме поне още толкова антигенни, които в голям процент са положителни, но не влизат в системата", допълни лекарят.
 
Относно въведените противоепидемични мерки, Николова посочи, че едва ли ще има лекар в страната или Европа, който да каже, че е съгласен те да бъдат разпуснати.
 
"След въвеждането на ограниченията у нас стигнахме до това, че нямаме покачване. Спряхме ръста. Нормално е да искаме да се задържат мерките, за да запазим човешкия живот", обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 3 години
Лекарите са тези,които стриктно спазват мерките,включително носенето на маски!! Въпреки това,броят на заразени и починали не намалява!! Май ще излезе прав Явор Божанков, който каза,че маските пазят от вирус така както гащите пазят от пръднята???!
41
1
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Че ваксината е съмнителна, абсолютно, затова не искат да се ваксинират. Човек, Гейтс, който казва, че чрез ваксините до 30 години ще намали популацията с 20 процента, как да се ваксинираш? Само не мога да разбера защо ще намалява популацуята на приятелски и подчинени държави, като може да дойдат хора, далеч не така благоразположени - турци, араби, ***?
40
2
 
5
 
! Отговори
Ваксър преди 3 години
Не обиждайте и не хулете лекарите. Един лекар не се информира от интернет. Медицината е наука и информацията за лекаря за да практикува е само научна. В тубата и къде ли не в нета всеки може да си публикува каквото поиска. Така,че не винете лекарите,а който от вас иска - на опашката като за машини. Това е.
39
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо медици отказват да се имунизират срещу COVID-19?Ами, защото тя простотията по хората ходи. Значи и по медиците също.
38
11
 
3
 
! Отговори
до 43 преди 3 години
За да не заразиш някой, който не е в добро здраве, като теб, мaлoyмен егоистичен беден глypaкo!
37
0
 
17
 
! Отговори
Да , ама не ! преди 3 години
Да живеят и пребъдат , търговските дружества в ''медицината''!Или ще кажете , че такова понятие няма !
36
1
 
29
 
! Отговори
БОНБОН преди 3 години
И ПАК НЕ РАЗБРАХМЕ - ЗАЩО НЕ ИСКАТ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ???КАЖЕТЕ ТОЧНО И ЯСНО ЗАРАДИ - ТОВА, ТОВА И ТОВА , НЕ УВЪРТАЙТЕ БЕ !
35
0
 
22
 
! Отговори
До Скорошен коментар преди 3 години
Точно в реформите е проблемът!Откакто започнаха да реформират здравните грижи в България, вече здравеопазване няма. Има продажба на здравни услуги и те не винбаги са в полза на клиента. Гледа се само печалбата и колко може да се открадне.Реформи има, но те се правят само в полза на печалбарите. Пациентите да го духат.
34
0
 
26
 
! Отговори
Даа! преди 3 години
Все по-качествена паста за зъби , и все повече развалени зъби !''ТУКА Е ТАКА'' !
33
0
 
20
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 3 години
Пари ,пари , пари за здравеопазването , всяка година все повече , а резултатът е минус '-''-0'' !Нормално ли е , да има собственици на болници , които нямат понятие от медицина ?До кога ще има ТЪРГОВСКИ МЕТОД НА ЛЕЧЕНИЕ ?
32
1
 
10
 
! Отговори
Какво не знам преди 3 години
Има два варианта-или не яко,а поголовно ще се измре от ваксината,или не!Тото 2 четвърто теглене!
31
3
 
34
 
! Отговори
Какво знам преди 3 години
за ваксината? Първо -тя е политкоректна - не руска, не е китайска, а е американска. Явно с ваксините се разпределят сфери на влияние. Второ - тя е ГМО. Трето - никога преди не са правени ваксини по тоази технология и не са изпробвани на хора - същевременно срока за въвеждане е нереалистично кратък за да се установят дълготрайни ефекти, както на имунинета, така и на вредите. Производителя не носи никаква отговорност и гаранция за продукта си - недопустимо нарушаване на права на пациента.
30
1
 
18
 
! Отговори
КОЛКО ???? преди 3 години
Здравеопазването е ДЛЪЖНИК НА НАРОДА , ЗАЩО ???Защото , КОЛКО МИЛИАРДА ПРЕМИЕРЪТ НАЛИВА ВСЯКА ГОДИНА В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО , А ТО ВСЕ ПО-ЗЛЕ СТАВА !
29
2
 
24
 
! Отговори
Скорошен коментар: преди 3 години
В здравеопазването няма реформи , защото са се окопали и НЯМАТ ДАЛАВЕРА ОТ РЕФОРМИ , почти навсякъде !
28
2
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Тази сама казва, че в момента има много болни лекари. Е как да отидеш на лекар в такова време, като можеш да отидеш здрав и лекаря да те зарази.
27
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стигнахме до там,че лекарите нямали информация.Аз преди 6г. като питах в Русенската болница, какво да очаквам от операция за дискова херния, какви са рисковете, как протича, какви са евентуалните последствия, знаете ли какво ми отговори тогава завеждащия неврохирургия-цитирам "КВО ТЕ ИНТЕРЕСУВА,ТИ ДА НЕ СИ ЛЕКАР". Толкова за информираността на пациента и правата му.Трябваше да отида в София,където 1 вия лекар който ме прегледа, се отнесе с мен като човек, обясни и ми никакви намеци за пари.
26
3
 
22
 
! Отговори
Фактите ! преди 3 години
Фактите са на лице :В България НЯМА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ .Както се изказа и министърът :"В здрвеопазването има пълен хаос , никакви реформи не са правени , а личните лекари са ТЪРГОВЦИ ''!И не само няма здравеопазване ,.... а КАКВО ЛИ ИМА ВЪОБЩЕ ?
25
2
 
13
 
! Отговори
Е и преди 3 години
А защо да не отказват ? !
24
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"отказват да се имунизират, тъй като няма достатъчно информация за ваксината.", нормално е да откажеш да си биеш нещо, което никой не знае какво ще ти причини след 1-2 години. Доста странични ефекти, не трябва да се слага на хора с алергии, трябва да си перфектно здрав, не трябва да си такъв, онакъв и още какво ли не. Много неясноти има във ваксините за ковид19. Последсвията от прибързаното прикагане на ваксината могат да са катастрофални.
23
1
 
19
 
! Отговори
лекар преди 3 години
Имам учебник по педиатрия от 1922 година. В него има статистически данни за починалите в Германия през 1910 година деца.9700 за починали от морбили,5500 от скарлатина,9300 от дифтерия и 7300 от тетанус.Общо 31800 деца за една година! Днес против морбили,дифтерия и тетанус има ваксини,а скарлатината се лекува с антибиотици.